2018 Negroamaro Domiziano Collezione Privata Salento Apulië Italië

SKU
883545
€ 8,45 € 6,98
2018 Negroamaro Domiziano Collezione Privata Salento Apulië Italië is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 1
De speciale selectie ‘Collezione Privata’ komt voort uit het succes van een van onze meest verkochte Italiaanse rode wijnen, de Domiziano Negroamaro. Deze veelvuldig bejubelde volle en soepele rode charmeur uit Salento (Apulië) is voor veel van onze klanten de perfecte huiswijn. De Collezione Privata is rijper, voller en luxer van smaak.

Wijnmaker Angelo Maci houdt het beste deel van zijn negroamaro-oogst apart en laat de schil wat langer meegisten met het sap. Hierdoor wordt er meer smaak en kleur onttrokken aan de druif, wat de wijn meer smaakdikte en concentratie geeft.Bovendien rijpt hij 7 maanden in kleine eikenhouten fusten van Franse origine. Deze rijping geeft de Collezione Privata een weelderige en meer complexe smaak en zet de wijn op een flink hoger niveau. Na de botteling volgt nog een rijping van een paar maanden in de fles, waarna de wijn wordt geëxporteerd. Deze luxe Negroamaro toont zich al direct na het openen optimaal, met een warme, volle smaakinzet en de zo herkenbare tonen van het verfijnde Franse eikenhout.

proefnotitie

Vol van kleur en aromatisch van geur met rijp geconfijt rood fruit, lichte kruiden en gedoseerd eikenhout. De smaak zet rond en pittig in en ontwikkelt een geurige afdronk met milde tannine. 

Meer informatie
Land Italië
Gebied Overige gebieden
Jaar 2018
Kleur Rood
Type wijn Krachtig en vol
Maat Hele fles 750 cl
Biologisch Nee
Country of Manufacture N/A