2018 Weingut Thörle Weissburgunder Rheinhessen Duitsland

SKU
49000
€ 11,95 € 9,88
2018 Weingut Thörle Weissburgunder Rheinhessen Duitsland is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 1

Weissburgunder en Pinot Blanc zijn dezelfde druiven. Maar wat een grote verschillen tref je in het wijnaanbod aan! Deze knap gemaakte en door de pers bekroonde Weissburgunder is van de broers Christoph en Johannes Thörle uit Rheinhessen.Bepalend voor de kwaliteit is de lage opbrengst per hectare bij Thörle en het koele klimaat in Rheinhessen. Dit verklaart het stijlverschil met de vaak iets zoetere Elzasser Pinot Blanc.De druiven worden met de hand geplukt om een zo gaaf mogelijke oogst in de kelder te krijgen. En om het fruitige karakter te behouden, vindt de gisting plaats in voornamelijk roestvrijstalen tanks. Hierna rust de wijn ongeveer vier maanden op de uitgewerkte gistcellen voor extra diepgang en complexiteit.

Dit is Weissburgunder in een moderne, zeer zuivere stijl met onmiskenbaar de typiciteit van verfijnde, frisdroge wijn uit Rheinhessen. Fantastisch!

proefnotitie

Jeugdige, geurige droge witte wijn met de geur van fris geel fruit - zoals rijpe appels - en een zachte, sappige smaakstructuur. De afdronk is fris en geurig.


Meer informatie
Land Duitsland
Gebied Overige gebieden
Jaar 2018
Kleur Wit & Droog
Type wijn Verfijnd, subtiel
Maat Hele fles 750 cl
Biologisch Nee
Country of Manufacture N/A