Wijnen

Bekijken als Lijst Rooster

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. 2013 Clea Crianza D.O. Ribera del Duero Spanje
  2013 Clea Crianza D.O. Ribera del Duero Spanje
  € 14,95 € 12,36

  D.O. Ribera del Duero is inmiddels een internationaal befaamde regio die de laatste jaren meerdere beroemde wijnen heeft afgeleverd. Clea is een wijn met een verhaal over kunst, ontwikkeld door de mannen achter Vintae. De bodega selecteert zijn druiven uit wijngaarden rond de dorpen: Fuentemolinos, Quintanilla de Onésimo, Anguix en Moradillo de Roa, hier komen de beste druiven (cabernet sauvignon, tinta de pais* en tinta fina*) vandaan. Er wordt in het proces om tot een geweldige wijn te maken niets aan het toeval overgelaten. Van kleine 15 kilo-kratjes voor het plukken tot een strenge druifselectie waar alleen de allerbeste druiven worden gebruikt. Alle wijnen worden gerijpt op Frans eiken in wisselende perioden van oude en nieuwe vaten. Zo rijpt Roble alleen op oud eiken, de Crianza deels op nieuw en deels op een jaar oude vaten en de Reserva met het grootste aandeel nieuwe houten vaten. Het resultaat mag er zijn, de wijnen van Clea vallen regelmatig in de internationale prijzen o.a. Mondus Vini en Decanter. 

  * Tinta de Pais en Tinta Fina zijn locale klonen van de Tempranillo druif.

  Meer informatie
 2. 2013 Max Reserva Merlot Errazuriz Aconcagua Valley Chili
  2013 Max Reserva Merlot Errazuriz Aconcagua Valley Chili
  € 15,95 € 13,18

  Heeft een krachtige, directe maar ook zeer toegankelijke smaak. Veel fruit is nog aanwezig, de wijn komt daardoor nog altijd jeugdig over. Krachtiger dan de cabernet sauvignon van Max reserva, maar deze laatste beschikt over wat meer finesse. Deze wijn kan nog zeker 4 tot 6 jaar mee, en wellicht in een goed gekoelde kelder nog een paar jaar langer. Deze wijn is beter dan menige Grand Cru Classe Bordeaux, in ieder geval veel toegankelijker. De wijn is afkomstig van de Aconcagua Valley. Hij is met de hand geplukt, er heeft een selectie van druiven plaats gevonden voor de gisting. Na de gisting heeft de wijn 12 maanden verbleven op eikenhouten vaten.

  Meer informatie
 3. 2013 Essenze Barolo docg Piemonte Italie
  2013 Essenze Barolo docg Piemonte Italie
  € 32,50 € 26,86

  Krachtige Barolo van een van de top producenten van Italie. Het best enkele uren voor gebruik decanteren zodat de smaak optimaal tot z'n recht kan komen. Heerlijk bij wild of stevige vleesgerechten maar ook lekker bij pittige kazen.

  Meer informatie
Bekijken als Lijst Rooster

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren