Wijnen

Bekijken als Lijst Rooster

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. 2010 Chateau Anthonic Cru Bourgeois Moulis Bordeaux Frankrijk
  2010 Chateau Anthonic Cru Bourgeois Moulis Bordeaux Frankrijk
  € 24,50 € 20,25

  Een snel stijgende ster in Moulis, Sinds de familie Cordonnier het wijngoed in  1979 verwierf, en met name sinds Jean-Baptiste Cordonnier zich samen met maître de chai Charles Fernandez de Castro op zeer serieuze wijze met de vinificatie bezighoudt, behoort de wijn tot de beste tien wijnen van de appelatie. Het geheim is het elk jaar terugkomende inspelen op de specifieke omstandigheden van de oogst. Men kiest het juiste moment van rijpheid van de verschillende druivenrassen en de beslissing of er met de hand wordt geplukt, dan wel machinaal geoogst. Jean-Baptiste Cordonnier verkoopt zijn wijn zélf - hij bezoekt zijn importeurs in alle landen. Hij is ook meestal de eerste Bordelais die zich met een monster van de nieuwe wijn durft te melden. De wijnen van Château Anthonic zijn zeer consistent van kwaliteit, mooi in balans, bezitten mooi rijp fruit, fijne zuurtjes en delicaat houtgebruik - bovendien nog zeer betaalbaar. Elk jaar kijkt hij er weer een beetje trotser bij, hetgeen we heel goed begrijpen als we de wijn eenmaal hebben geproefd. Regelmatig wint Château Anthonic médailles op de betere wijnconcoursen

  Meer informatie
 2. 2010 Chateau Dauzac Margaux 5Me Grand Cru Classe Bordeaux Frankrijk
  2010 Chateau Dauzac Margaux 5Me Grand Cru Classe Bordeaux Frankrijk
  € 65,00 € 53,72

  Klassiek jaar voor dit chateau. De kleur is diep purper, de geur bevat heerlijk gul rijp fruit van cassis en zwarte kersen, met een mooi verweven toon van eikenhout. De smaak heeft een complexe structuur zoals elke grote margaux dat heeft; elegant en verfijnd met geconcentreerd fruit, specerijen en zoethout.

  Meer informatie
 3. 2010 Mount Difficulty Target Gully Bannockburn Pinot Noir Central Otago Nieuw Zeeland
  2010 Mount Difficulty Target Gully Bannockburn Pinot Noir Central Otago Nieuw Zeeland
  € 69,50 € 57,44

  Mt. Difficulty bezit enkele van de oudste wijngaarden in de regio. Dit geeft met name de pinot noir extra complexiteit en concentratie. De naam van het wijnhuis is afgeleid van de nabijgelegen berg Mount Difficulty die hier zorgt voor een droge zomer en een lange, koele herfst. Een topwijn is afkomstig van de wijngaard Target Gully, gelegen in Bannockburn Een kleine opbrengst die met pure passie en handwerk tot stand komt en alleen in topjaren geproduceerd wordt. De wijn biedt een breed palet van rode kersen en bessen ondersteund door herkenbare kruidige tonen van drop en anijs. De geconcentreerde afdronk laat u genieten van rode bosvruchten en rijpe tannines.

  Meer informatie
 4. 10 Mount Difficulty Pipeclay Terrace Bannockburn Pinot Noir Central Otago Nieuw Zeeland
  10 Mount Difficulty Pipeclay Terrace Bannockburn Pinot Noir Central Otago Nieuw Zeeland
  € 69,50 € 57,44

  Een topwijn afkomstig van de wijngaard Pipeclay Terrace van het Nieuw-Zeelandse wijnhuis Mt. Difficulty. Een kleine opbrengst die met pure passie en handwerk tot stand komt en alleen in topjaren geproduceerd wordt. Deze 2010 laat u genieten van heerlijke, geparfumeerde zwarte bessen en kersen die kenmerkend zijn voor de pinot noirs van Pipeclay, ondersteund door wat kruidige en bloemige tonen. Stevige, fruitige afdronk met elegante en fijne tannines. Een zeer elegante en uitgebalanceerde wijn. 

  Meer informatie
Bekijken als Lijst Rooster

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren