Wijnen

Bekijken als Lijst Rooster

Items 1-10 van 11

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
 1. Dornfelder Susswein Mosel Weinhaus Steffen Duitsland
  Dornfelder Susswein Mosel Weinhaus Steffen Duitsland
  € 4,95 € 4,09

  Dornfelder is de tweede meest aangeplante druivenras in Duitsland vanwege zijn betere weerstand tegen rot, hij is vroeg rijp en kan hogere natuurlijke alcohol genereren dan de meeste andere Duitse blauwe druivensoorten. Deze laag gradige Dornfelder heeft door het vroegtijdig stoppen van de fermentatie een hoog natuurlijk zoetgehalte. De robijn rode kleur en fris fruitige en zwoele neus beloven een aangename wijn. In de mond is deze zacht, rond en soepel. Koel serveren is het een zachte dorstlesser.

  Meer informatie
 2. 2014 GB Hensel Grauburgunder Trocken Pfalz Duitsland
  2014 GB Hensel Grauburgunder Trocken Pfalz Duitsland
  € 12,45 € 10,29

  Rijpe, volle, kruidige Grauburgunder. Opvallende zongele kleur. Lichte ondersteunende houttoon, 5% van de wijn heeft kort op eiken gerijpt. Veel spanning: rijpe exotische tonen, kruiden, alcohol en koele mineraliteit als tegenwicht. Grauburgunder als soort isherkenbaar. Geur en smaak zijn een beetje kruidig, met een aroma van zacht wit fruit en een laag zuurgehalte.

  Meer informatie
 3. 2014 Gustavshof Jomax Rheinhessen Duitsland
  2014 Gustavshof Jomax Rheinhessen Duitsland
  € 12,95 € 10,70

  GUSTAVSHOF

  Gustavshof ligt in het hart van Rheinhessen, ten zuiden van Mainz. De  wijngaard (18ha) wordt sinds 4 generaties beheerd door de familie Roll. Zij werken sinds 2004 volgens de richtlijnen van de biologische wijnbouw, zijn in 2007 Ecovin gecertificeerd en recent (2012) biologisch-dynamisch (Demeter gekeurd). Alle wijnen worden
  veganistisch gemaakt. De hoge kwaliteit van hun producten, het behoud en de bevordering van een gezond terroir en evenwichtige aanplant van de wijnstokken zijn de basis van het bedrijf.
  Pinot gris en riesling zijn hun hobby druiven, de blauwe druif heeft hun passie en zeldzame lokale druifrassen zijn hun roeping.
  Het wijndomein heeft altijd werk gemaakt van het produceren van goede tot zeer goede kwaliteitswijnen. Heel belangrijk is de natuurlijke typering van de wijn. Dit houdt in dat de aard van het terroir en de smaak van de druiven in de wijn weerspiegelt wordt. Alle wijnen zijn hier heel typerend voor het druivenras. Hun ‘doe het zelf’ wijnmaak pakket werd in 2014 gekozen tot ‘Demeterproduct van het jaar’ en zij ontvingen meerdere medailles tijdens Bio Millesime, waaronder de fel begeerde goudenmedaille met ‘mention spéciale’ voor de rode “Jomax”.

  Meer informatie
 4. 2015 Spatburgunder Trocken Hensel qba Pfalz Duitsland
  2015 Spatburgunder Trocken Hensel qba Pfalz Duitsland
  € 13,95 € 11,53

  Goed gerijpte pinot noir uit Duitsland. Is echt boter zacht in de smaak, beschikt over gezonde, frisse zuren, en een ongekend fraai fruitig pinot aroma. Doet zeker niet onder voor zeer goede rijpe rode Bourgogne's. Heel erg aangenaam te drinken, ook voor de liefhebber van niet al te zware wijnen. Langzaam, heel langzaam, winnen de goede Duitse wijnen in Nederland terrein. Rode wijnen lopen daarin niet voorop, omdat maar weinig wijndrinkers Duitsland kennen als een land van goede rode wijnen. Toch is het goed eens te kijken naar Spatburgunder

  Meer informatie
Bekijken als Lijst Rooster

Items 1-10 van 11

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren