Wijnen

Bekijken als Lijst Rooster

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. 2019 Apostelhoeve Auxerrois Nederlandse wijn
  2019 Apostelhoeve Auxerrois Nederlandse wijn
  € 14,95 € 12,36

  Al sinds jaar en dag wordt de hoeve bewoond en geëxploiteerd door de familie Hulst. De Apostelhoeve was in eerste plaats een fruitteeltbedrijf. In 1970 besloot Hugo Hulst de wijnstok op de Apostelhoeve te laten terugkeren. Aangestoken door het enthousiasme van de heer Jean Bellefroid uit Borgloon (België) en de heer Frits Bosch uit Maastricht, begon hij met een kleine oppervlakte van 25 are op proef. in deze variant van Pinot Blanc vooral proeft, zijn nuances van sappig wit fruit – rijpe peer en appel vooral – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren.

  Meer informatie
 2. 2019 Apostelhoeve Riesling Nederlandse wijn
  2019 Apostelhoeve Riesling Nederlandse wijn
  € 14,95 € 12,36

  RIESLING: Rijpt laat, pluk in november, december is niet raar. Levert Elegante, pittige wijnen op met een fijn fruitig bouquet een een elegante fris droge smaak. Hoe later geplukt, des te fruitiger en geuriger de wijn. Van nature is er een evenwicht tussen fris zuur en fijn zoet. Het domein omvat op het moment 6 hectare wijngaard, vergelijkbaar met een zelfstandig werkend bedrijf in de Elzas. Apostelhoeve werkt met zeer moderne installaties, zoals een computergestuurde pneumatische pers, roestvrijstalen gistingstanks en een moderne bottelmachine

  Meer informatie
 3. 2019 Apostelhoeve Muller Thurgau Nederlandse wijn
  2019 Apostelhoeve Muller Thurgau Nederlandse wijn
  € 14,95 € 12,36

  MULLER THURGAU: Ook wel de Rivaner genoemd is een kruising tussen de Riesling en de Sylvaner. Deze druif geeft forse hoeveelheden prettige wijn met een vriendelijk bouquet van bloemen en een muskaatachtige ondertoon. Hij heeft een licht fruitige, elegante smaak. Is opwekkend en prettig voor een “grage” mond. Stelt zelfs in slechte jaren niet teleur De familie Hulst voerde voor 1970 een fruitbedrijf op de Apostelhoeve. In 1970 werd, aanvankelijk op kleine schaal, begonnen met wijnbouw (0,25 ha). Het micro-klimaat en de bodem van de Louwberg vormen de solide basis voor wijnbouw. Bij kou uit het noorden is de temperatuur er altijd 2 tot 3 graden hoger dan elders. De bodem bevat onder de warme, humustijke löss diverse lagen mergel (kalk) en silex (kiezel), typerende ingredienten voor de smaak van Apostelhoeve wijnen.

  Meer informatie
 4. 2018 Apostelhoeve Pinot Gris Nederlandse wijn
  2018 Apostelhoeve Pinot Gris Nederlandse wijn
  € 17,95 € 14,83

  Door het gebruik van de nieuwste technieken en verbetering van het klimaat voor wijnbouw in Nederland, worden de wijnen van de Apostelhoeve steeds beter. Momenteel halen ze bij diverse wijnwedstrijden zowel in Nederland als in het buitenland vele prijzen binnen. Het enige probleem is dat ze hierdoor vaker al vroeg in het jaar (september) uitverkocht zijn. Deze Pinot Gris is een verfijnde, zacht geurende wijn met klasse, ideaal als begeleider van asperge maar ook zeer goed als aperitief.

  Meer informatie
Bekijken als Lijst Rooster

4 Items

per pagina
Aflopend sorteren