Wijnen

Bekijken als Lijst Rooster

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Pedro Ximenez sherry El Candado Jerez de la Frontera halve fles
  Pedro Ximenez sherry El Candado Jerez de la Frontera halve fles
  € 11,50 € 9,50

  Pedro-Ximénez, ook wel genoemd PX, is een witte druif, die hoofdzakelijk wordt verbouwd in de Andalusisch gebieden Montilla, Málaga en Jerez. Komt ook voor in Valencia en Extremadura. Normaal produceert hij zoete versterkte wijnen van druiven die in de zon gedroogd worden, maar ook licht "knapperige" wijnen als ze zijn toen vroeg genoeg gevinifieerd zijn. Pedro-Ximénez is beroemd vanwege zijn zoete wijnen van uitstekende kwaliteit, die een fruitig aroma van vijgen en noten hebben, wat bereikt wordt door de druiven in de zon te drogen en door de lange tijd die de wijn in vaten doorbrengt. De druif werd vroeger in Jerez gebruikt omdat hij zoetheid toevoegt aan sherry. Ook werd hij als pure PX wel gebruikt en gaf dan een zoete dessertsherry, donker van kleur. Mooi verhaal over de naam: men zegt dat hij door een Spaanse soldaat met dezelfde naam uit Nederland (om precies te zijn de Rijn-streek) is meegenomen in de 17e eeuw.

  Meer informatie
 2. champagne baron fuente grande reserve 0,375 fles frankrijk
  champagne baron fuente grande reserve 0,375 fles frankrijk
  € 14,95 € 12,36

  Heerlijk "tussendoortje", fijne krachtige champagne met een vol romig karakter

  Meer informatie
 3. Veuve Clicquot Ponsardin Brut Champagne halfje Frankrijk
  Veuve Clicquot Ponsardin Brut Champagne halfje Frankrijk
  € 24,50 € 20,25

  Veuve Clicquot Ponsardin is gesticht in 1772 door Philippe Clicquot, maar draagt de naam van de Veuve Clicquot Ponsardin sinds de 19e eeuw. Nadat de weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin er alleen voor kwam te staan, wijdde zij zich met hart en ziel aan de haar champagnehuis. In Reims en omstreken kreeg ze al snel de respectvolle bijnaam

  Meer informatie
 4. 1986 Quinta do Noval Colheita Tawny Port halve fles Portugal
  1986 Quinta do Noval Colheita Tawny Port halve fles Portugal
  € 55,00 € 45,45

  Colheita port is eveneens een port van één oogstjaar. Deze port moet zeven jaar of meer fustlagering hebben en vormt na botteling nagenoeg geen depot meer. Colheita ports zijn sterke ports en kunnen na eenmaal aangebroken te zijn nog lange tijd bewaard worden. Het etiket op de fles moet vermelden "lagering op fust" en de datum van botteling. Deze colheita uit 1986 is nu uitstekend op dronk. Zacht van smaak en heerlijk bij romige kazen.

  Meer informatie
Bekijken als Lijst Rooster

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren