Wijnen

Bekijken als Lijst Rooster

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. 2015 Pinot Blanc d'Alsace Domaine Paul Blanck Alsace a.c. Frankrijk
  2015 Pinot Blanc d'Alsace Domaine Paul Blanck Alsace a.c. Frankrijk
  € 11,45 € 9,46

  Paul Blanck maakt een uitstekende wijn van de pinot-blanc druiven van zijn eigen wijngaarden. In wat hoger gelegen wijngaarden worden de druiven haast biologisch geoogst. Een volmaakt evenwichtige aromatische wijn met een elegante kruidigheid, een warme impressie in de mond en een meesterlijke, zachte finale is het gevolg. Heerlijk bij hors d'oevre, maar ook heel erg lekker als betere aperitief wijn.

  Meer informatie
 2. 2013 Riesling d'Alsace Domaine Blanck Alsace a.c. Frankrijk
  2013 Riesling d'Alsace Domaine Blanck Alsace a.c. Frankrijk
  € 13,75 € 11,36

  De gebroeders Blanck zijn experts in het maken van goede Rieslings. Ze bewerken hun wijngaarden haast biologisch, wat terug te vinden is in de kristalheldere smaak van de door hun gemaakte wijnen. Deze Riesling is druifzuiver, met een rinse geur en een droge smaak, een hint van limoen in de finale.

  Meer informatie
 3. 2015 Pinot Gris Domaine Blanck Alsace a.c. Frankrijk
  2015 Pinot Gris Domaine Blanck Alsace a.c. Frankrijk
  € 13,95 € 11,53

  Kan een wijn tegelijk een tropisch-kruidig aroma hebben en tóch uitermate fris blijven? Jazeker, deze wijn bewijst het. Een dijk van een wijn, met een zwoele smaak en een lange droge finale. Heerlijk bij oosterse gerechten, asperges en langoustines. Ook heerlijk als betere avondwijn.

  Meer informatie
 4. 2016 Vignoble des 2 Lunes Pinot Blanc "Apogée" Elzas Frankrijk
  2016 Vignoble des 2 Lunes Pinot Blanc "Apogée" Elzas Frankrijk
  € 16,95 € 14,01

  Alsacien et authentique, of te wel authentiek Elzas. Zo typeren Amélie en Cécile Buecher van Vignoble des 2 lunes in Wettolsheim hun wijnen. De twee zussen continueren als zevende generatie een lange familietraditie van wijnmaken, maar dan wel als overtuigde aanhangsters van de biodynamie. Het grote belang dat ze hechten aan wat er in de wijngaard gebeurt, blijkt uit de naam van hun wijngoed: geen domaine, maar vignoble. De 2 lunes (manen) verwijzen naar het belang van maanstanden voor de biologisch-dynamische wijnbouw. De gezusters Buecher hebben een obsessie als het aankomt op het maken van karaktervolle wijnen. Ze doen dat in volledige harmonie met de natuur. Elke oogst betekent een nieuwe geboorte van de wijnmakerij voor ze. Druiven worden met de hand geplukt, waarna een zorgvuldige selectie volgt van alleen de beste druiven uit elke tros. Haast bij het uitbrengen van de wijnen is er niet bij, want ze geloven in het belang van opvoeding in een rustgevende omgeving. Ook aan het uiterlijk van de flessen is af te lezen dat bij Vignoble des 2 lunes met oog voor alle details gewerkt wordt. Authenticiteit voor alles, inderdaad.

  Meer informatie
 5. 2015 Gewürztraminer Domaîne Paul Blanck Alsace Frankrijk
  2015 Gewürztraminer Domaîne Paul Blanck Alsace Frankrijk
  € 22,50 € 18,60

  Wijn van de betere wijngaarden van het huis Paul Blanck uit Kintzheim. Druiven zijn hand geplukt en een selectie heeft plaats gevonden. Volmaakt zuiver bouquet, met kruidigheid en exotisch fruit. De wijn verwarmt de mond, laat u genieten van zwoele tropische aroma's, en laat het verhemelte verkwikt en verfrist achter. Perfect bij foie gras of als frisse dessert wijn.

  Meer informatie
 6. 1998 Pinot Gris Mambourg Domaine Blanck Alsace A.C. Frankrijk
  1998 Pinot Gris Mambourg Domaine Blanck Alsace A.C. Frankrijk
  € 29,00 € 23,97

  Mambourg is de vroegst rijpe helling van de wijngaarden van Domaine Blanck. De bodem bestaat uit kalk en magnesium met daaronder een samenklontering van kalk en mergel. 10 000 stokken per hectare. Goudgele kleur. In de mond zuiver, krachtig, vettig en goede structuur van tannines. Aroma's van citroen, honing, gedroogde abrikoos en dadels. In de afdronk herkent men een getoaste indruk, cacao en mineralen. Een prachtige droge witte wijn en zeer complex. De wijn heeft een zeer grote bewaarpotentie van ± 7 jaar en dient gedecanteerd te worden voor consumptie. Te serveren bij rijke vis- of wit vlees schotels of bij foie gras en bijzondere romige kazen.

  Meer informatie
 7. 2000 Pinot Gris Rotenberg D'alsace Domaine Zind Humbrecht Elzas Frankrijk
  2000 Pinot Gris Rotenberg D'alsace Domaine Zind Humbrecht Elzas Frankrijk
  € 39,50 € 32,64

  Zind-Humbrecht is een legendarische naam in de Elzas. Op dit domein worden sinds jaar en dag de meest prestigieuze wijnen van dit gebied gemaakt. De wijngaard Rotenberg in de gemeente Wintzenheim staat borg voor een Pinot Gris met een buitengewoon vol en aromatisch karakter. Ondanks de hoge leeftijd is deze wijn nog steeds fris en vief. De ouderdom heeft de wijn wel goed doen rijpen, en voller gemaakt. Heerlijk bij foie gras of bij verfijnde japanse gerechten.

  Meer informatie
Bekijken als Lijst Rooster

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren