Wijnen

Bekijken als Lijst Rooster

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. 2019 Caruso Terre di Giumara Inzolia Sicilië Italië
  2019 Caruso Terre di Giumara Inzolia Sicilië Italië
  € 10,20 € 8,43

  Op de westpunt van Sicilië, in de provincie Trapani, bevindt zich het familiewijngoed Caruso & Minini. Hoewel het domein in het hart van de Marsalaproductie gevestigd is, richt de familie zich voornamelijk op de productie van witte en rode wijnen. Met oog voor de eeuwenoude wijncultuur worden er moderne, typisch Siciliaanse wijnen van zowel inheemse als internationale druivenrassen gemaakt. 

  De Inzolia is een perfect voorbeeld van zo’n klassiek Siciliaanse witte wijn. Het is echt een lokale druivensoort, die z’n oorsprong vindt aan de westkant van het eiland. Waar het vroeger vooral een belangrijke component van Marsala was, wordt de druif steeds vaker gebruikt voor droge witte wijnen, al dan niet in een blend. 

  Deze van Caruso & Minini is gebotteld als monocépage, of in purezza, zoals de Italianen zo mooi zeggen. De wijn is uitsluitend vergist en gerijpt op stalen tanks. Hierdoor wordt een mooie, pure expressie van de inzolia-druif verkregen. 

  Meer informatie
 2. 2018 Caruso Terre di Giumara Nero d'Avola Sicilië Italië
  2018 Caruso Terre di Giumara Nero d'Avola Sicilië Italië
  € 10,20 € 8,43

  Nero d’Avola is de meest aangeplante rode druif van Sicilië. Z’n karakterisering als nero dankt hij aan de intense, donkere kleur van de schil en dus van de wijn. Het plaatsje Avola ligt aan de zuidoostkust van het eiland, ten zuiden van Syracuse, en geniet nog altijd een goede reputatie als het gaat om goede kwaliteit nero d’avola. De druif geeft echter, mits in de handen van een goede producent, over het gehele eiland goede resultaten. 

  Neem bijvoorbeeld deze klassieke nero d’avola van Caruso e Minini. Dit familiedomein bevindt zich op de uiterste westpunt van het eiland, in de provincie Trapani. Dit deel van Sicilië staat vooral bekend om Marsala, maar bij Caruso e Minini zijn ze juist gericht op witte en rode wijnen. Ze hebben diverse lokale en internationale druivenrassen aangeplant staan en maken daarvan moderne, typisch Siciliaanse wijnen. 

  De druiven voor deze nero d’avola worden met de hand geoogst en vergisten in stalen tanks. Vervolgens rijpt een derde van de wijn gedurende vier maanden op barriques, het overige deel in stalen tanks, Dit geeft de wijn een aangename balans tussen sappigheid en stevigheid. 

  Meer informatie
 3. 2017 Rapitala Grand Cru Chardonnay Siclia igt Italie
  2017 Rapitala Grand Cru Chardonnay Siclia igt Italie
  € 24,50 € 20,25

  In 1968 trouwt de uit Frankrijk afkomstige Hugues Bernard Comte de la Gatinais met Gigi Guarrasi. Gigi komt uit een grote wijnfamilie dicht bij Palermo in Sicilië. Samen bouwden ze de wijngaard in Belice Valley uit tot een groot succes, Franse wijnstokken worden aangeplant en nu 40 jaar later heeft zoon Laurant de touwtjes in handen. Een prachtige chardonnay die het familiewapen mag dragen. Intense geur van rijp fruit en geroosterd brood. Ook in de mond geconcentreerd, met mediterrane smaken en een lange afdronk. Groots!

  Meer informatie
Bekijken als Lijst Rooster

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren