Wijnen

Bekijken als Lijst Rooster

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. 2014 Gustavshof Jomax Rheinhessen Duitsland
  2014 Gustavshof Jomax Rheinhessen Duitsland
  € 12,95 € 10,70

  GUSTAVSHOF

  Gustavshof ligt in het hart van Rheinhessen, ten zuiden van Mainz. De  wijngaard (18ha) wordt sinds 4 generaties beheerd door de familie Roll. Zij werken sinds 2004 volgens de richtlijnen van de biologische wijnbouw, zijn in 2007 Ecovin gecertificeerd en recent (2012) biologisch-dynamisch (Demeter gekeurd). Alle wijnen worden
  veganistisch gemaakt. De hoge kwaliteit van hun producten, het behoud en de bevordering van een gezond terroir en evenwichtige aanplant van de wijnstokken zijn de basis van het bedrijf.
  Pinot gris en riesling zijn hun hobby druiven, de blauwe druif heeft hun passie en zeldzame lokale druifrassen zijn hun roeping.
  Het wijndomein heeft altijd werk gemaakt van het produceren van goede tot zeer goede kwaliteitswijnen. Heel belangrijk is de natuurlijke typering van de wijn. Dit houdt in dat de aard van het terroir en de smaak van de druiven in de wijn weerspiegelt wordt. Alle wijnen zijn hier heel typerend voor het druivenras. Hun ‘doe het zelf’ wijnmaak pakket werd in 2014 gekozen tot ‘Demeterproduct van het jaar’ en zij ontvingen meerdere medailles tijdens Bio Millesime, waaronder de fel begeerde goudenmedaille met ‘mention spéciale’ voor de rode “Jomax”.

  Meer informatie
 2. 2015 The Ned Pinot Noir Marlborough Nieuw Zeeland
  2015 The Ned Pinot Noir Marlborough Nieuw Zeeland
  € 14,95 € 12,36

  De pinot noir druif is vooral thuis in de Franse Bourgogne streek. Pogingen om van deze druif ook elders grote wijnen te maken, zijn goeddeels mislukt. Dit is een van de zeldzame uitzonderingen. Door het juiste klimaat en de perfecte grond is deze Pinot Noir een monu-ment van een wijn geworden; met de grote Bourgogne wijnen als voorbeeld. Proef maar.

  Meer informatie
 3. 2016 Vignoble des 2 Lunes Pinot Blanc "Apogée" Elzas Frankrijk
  2016 Vignoble des 2 Lunes Pinot Blanc "Apogée" Elzas Frankrijk
  € 16,95 € 14,01

  Alsacien et authentique, of te wel authentiek Elzas. Zo typeren Amélie en Cécile Buecher van Vignoble des 2 lunes in Wettolsheim hun wijnen. De twee zussen continueren als zevende generatie een lange familietraditie van wijnmaken, maar dan wel als overtuigde aanhangsters van de biodynamie. Het grote belang dat ze hechten aan wat er in de wijngaard gebeurt, blijkt uit de naam van hun wijngoed: geen domaine, maar vignoble. De 2 lunes (manen) verwijzen naar het belang van maanstanden voor de biologisch-dynamische wijnbouw. De gezusters Buecher hebben een obsessie als het aankomt op het maken van karaktervolle wijnen. Ze doen dat in volledige harmonie met de natuur. Elke oogst betekent een nieuwe geboorte van de wijnmakerij voor ze. Druiven worden met de hand geplukt, waarna een zorgvuldige selectie volgt van alleen de beste druiven uit elke tros. Haast bij het uitbrengen van de wijnen is er niet bij, want ze geloven in het belang van opvoeding in een rustgevende omgeving. Ook aan het uiterlijk van de flessen is af te lezen dat bij Vignoble des 2 lunes met oog voor alle details gewerkt wordt. Authenticiteit voor alles, inderdaad.

  Meer informatie
 4. 2014 Girardin En Truffiere Bourgogne Pinot Noir Frankrijk
  2014 Girardin En Truffiere Bourgogne Pinot Noir Frankrijk
  € 19,95 € 16,49

  Heerlijke bourgogne uit het topjaar 2010 van het zeer beroemde bourgogne huis Girardin. Is nu al prachtig op dronk, met veel souplesse en een zeer warme elegante smaak. Kan nog rustig enkele jaren rijpen. Zeer goed te gebruiken bij klein wild of als betere wijn voor bij de open haard.

  Meer informatie
 5. Champagne Baron Fuente Tradition Brut Frankrijk
  Champagne Baron Fuente Tradition Brut Frankrijk
  € 22,50 € 18,60

   

  Deze Traditional Brut is een blend van Chardonnay en Pinot Meunier. Deze blend toont het beste van een Meunier uit de Marne vallei. De druiven groeien op de oevers van de rivier Charly Sur Marne. Het zijn vooral de Meunier druiven die zorgen voor deze speciale smaak aan de champagne. Een lichtgele kleur en een zeer fijne mousse. In de neus is de wijn discreet en elegant met tonen van brioche en gesuikerd fruit met een kleine hint van honing. Soepel in de mond, harmonieus en een mooie afdronk. Dit is de perfecte Champagne als aperitief bij speciale gelegenheden of als een cocktail. Verder is het de ideale partner bij zalm op toast.

  Meer informatie
 6. 2001 Pommard Cuvee Raymond Cryot Hospices De Beaune Bourgogne Frankrijk
  2001 Pommard Cuvee Raymond Cryot Hospices De Beaune Bourgogne Frankrijk
  € 49,50 € 40,91

  Fraai rijpe pommard van het Hospice de Beaune, opgevoed door Albert Bichot. Rijpingstonen zijn nu in deze wijn alom tegenwoordig. Ze maken de wijn fraai zacht van smaak. Uitstekend te gebruiken bij wildgerechten. Voor de liefhebber van een goed glas Bourgogne

  Meer informatie
Bekijken als Lijst Rooster

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren