Proeverijen op verzoek

We bieden u graag de mogelijkheid gezellig wijn te proeven met collega’s, clubgenoten, familie of vrienden. Tijdens de wijnproeverij leert u op een leuke manier wijn te proeven en bepaalt u uw eigen voorkeur voor wijn. Uiteraard doet u ook meer kennis op over wijn, omdat ook algemene wijnfeiten en leuke weetjes aan bod komen. Kortom, geniet van deze smakelijke belevenis door de wereld van wijn! Gemiddeld nemen er 10 tot 20 personen deel aan een wijnproeverij. Deze groep stelt u zelf samen.

Het programma

De wijnproeverij begint met een algemeen verhaal over het proeven en beoordelen van een wijn, waarna er dieper op de wijnen wordt ingegaan. De deelnemers van de wijnproeverij ontvangen een formulier voor proefnotities. Voorafgaand aan de wijnproeverij selecteren wij tussen de 10 à 12 wijnen die tijdens de proeverij aan bod komen. Indien er geen specifieke wensen zijn, stellen wij de wijnen zo gevarieerd mogelijk samen, zodat u diverse wijnsoorten (witte, rosé, rode en mousserende wijnen) afkomstig uit verschillende landen kunt proeven. Tijdens de wijnproeverij worden de wijnen met elkaar vergeleken. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de verschillende druivenvariëteiten en de kenmerken van de wijnlanden en wijnhuizen. Het proces van wijn maken wordt hier eveneens besproken. Tijdens de proeverij staan zoutjes en nederlandse kaas op tafel. Naar het einde toe komen er bij de rode wijnen Franse kazen op tafel. Na afloop van de wijnproeverij blijven de wijnen staan, zodat u op uw gemak nog even van uw favoriet kunt genieten.

Waar & wanneer

Normaal houden wij de proeverijen bij ons in huis. Een wijnproeverij is evenwel overal te organiseren. U kunt dus zelf aangeven waar u de wijnproeverij wilt houden: bij ons, op een eigen locatie, bij iemand thuis of op een passende externe locatie. Hetzelfde geldt voor de datum, deze kunt u zelf bepalen en in overleg met ons definitief vaststellen. De wijnproeverij vangt aan (altijd in onderling overleg) met een ontvangst met aperitief om 20.00 uur, gevolgd door de proeverij die tot 22.30 duurt met een uitloop tot 23.00 uur.

De kosten

De all-in prijs voor een wijnproeverij bij ons in huis bedraagt € 300,-. Dit is inclusief de wijnen, proefformulieren, glaswerk en overige benodigdheden. Deze prijs is gebaseerd op maximaal 12 personen. Voor elke persoon extra geldt een meerprijs van € 25,-.

Mocht u een wijnproeverij voor een bedrijf of voor een grotere groep willen organiseren, kan dit op aanvraag.